mtDNA T1a1 Pohjanmaalla

T1a1 – Evijärvi Enaperä – Kirstin haara kasvaa

Näyttökuva 2020-01-25 kello 12.48.54

Olen aika innoissani, sillä sain mieluisan mtDNA-osuman tänään! Jo jonkin aikaa olemme lähetelleet sähköposteja puolin ja toisin uuden osumani kanssa ja hän on pitkään pohtinut, tekisikö dna-testin vai luottaisiko vain kirkonkirjoihin ja niistä saatuihin tietoihin. Nyt hän oli tehnyt päätöksen ja tulos oli odotetunlainen – olemme naislinjaisia sukulaisia ja molemmat siis T1a1-haploa ja sen Pohjanmaan haaraa.

Meidän yhteytemme kruunaa Evijärven haaraan ja Enaperän jälkeläisiin kuuluminen. Polveudumme molemmat Enaperän Marketasta ja tuorein yhteinen esiäitimme on Marketan tyttären tytär Anna Tuomaksentytär Lassila (Timonen), joka toi äitilinjamme Lappajärvelle 1700-luvun puolivälissä. Olemme uusimman osumani kanssa Annan kahden tyttären jälkeläisiä – mina polveudun Britasta ja uusin osumani on Marian jälkeläinen.

Näyttökuva 2019-05-10 kello 11.56.51
Uusin osumani on reunimmainen oikealla.

Meitä on nyt neljä mtdna-testattua, jotka olemme Anna Tuomaksentyttären jälkeläisiä. Hänen Maria-tyttärellään on kolme testattua, jotka muodostavat jo melko näyttävät linjat. Minä vielä toistaiseksi olen ainoa Brita-tyttären testattu jälkeläinen, mutta eiköhän aika korjaa senkin asian.

Mukava olisi saada vahvistus omallekin linjalleni toisen testatun kautta. Samalla tulisi kartoitettua tarkemmaksi hetkeä, milloin linjassamme Brita Paavontyttären ja minun välilläni on tapahtunut mutaatio, jonka olemassaolon tiedän siitä, että minulla ei ole yhtään ns. 0-mutaation täysosumaa vaan lähimmät osumani ovat merkinnällä GD1 (genetic distance 1), mikä tarkoittaa, että meidän välillämme on tapahtunut yksi mutaatio. Pohjanmaan linjan osumissani on myös kahden mutaation (GD2) osumia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s