Sukuni

Näyttökuva 2020-01-26 kello 13.36.21ÄITINI

Äitini suku tulee Etelä-Pohjanmaan Järviseudulta. Sieltä löytyvät äitini molempien vanhempien juuret niin pitkältä ajalta kuin siellä on ollut pysyvää asutusta eli noin 1500-luvulta lähtien. Suomalaiseen pienen alueen tapaan isovanhempieni sukujuonnot risteävät monissa kohdin.

  • Äitilinjani tarinoita voit seurata täältä.
  • mtDNA haploni on T1a1 ja olen kartoittanut Pohjanmaan osumieni ylämummot eli vanhimmat tunnetut äitilinjaiset esiäidit sekä niiden sukujuonnot ja ne löytyvät täältä.
  • Äitini isän, tutan, vanhin tunnettu esi-isä on tullut Savosta Vimpeliin asettunut ja siellä Lypsinmaalle Björknässetiin. Genin tiedon mukaan hän oli Nils Eskelinpoika s.n. 1590 Mikkelissä. Itse olen tutkinut hänen linjaa vain hänen pojanpoikaansa Olavi Antinpoika Lypsinmaahan (1630-1718) asti. Tämän linja Y-dna on enoni testistä saatu N-M231.

 

ISÄNI

Isäni isän suku, Sairanen, on tullut 1800-luvun loppupuolella  Alavudelle Savonlinnasta. Sitä ennen suku on asunut Kerimäellä.

  • Isälinjastani kerron täällä.
  • Isänilinjani Y-dnan olen saanut veljeni testistä ja se on N-Z5893. Siitä on otettu myös Big-Y, mutta toistaiseksi linja ei ole tarkentunut. Toivottavasti Sairaset innostuvat testaamaan isälinjaansa ja saadaan lisävalaistusta heidän sukulaissuhteisiinsa ja reitteihinsä.
  • Muusta suvustani poikkeava ja siksi mielenkiintoinen sukuhaarani lähtee isäni isän äidistä Aleksandra Fischeristä (1878-1907), jonka isän työ rautateillä toi perheen Lounais-Suomesta Alavudelle. Tästä haarasta löytyy aatelisia ja kartanonomistajia sekä yksinään lapsia hankkinut lady.
  • Isäni äidin suku on Ylisiä Virroilta. Hänen isänsä suvusta löytyy sotilaita, renkejä ja torppareita Virroilta ja Alavudelta ja äitinsä sukujuonnot menevät Ähtäriin ja Sipilään.