Suku Sairanen

Sairanen ja Hiski-tietokanta

Tein pienen tutkimuksen, miten Sairanen sukunimi esiintyy Hiskin tietokannassa. Tiedän toki, että Hiskin kertomat tiedot tulee tarkastaa alkuperäislähteistä ja kaikki sieltä saatavat tieto ei ole verrannollista keskenään, mutta tässä tutkimuksessani hain enemmän kokonaiskuvaa siitä, missä päin Suomea Hiskin tietojen mukaan Sairanen nimisiä on minäkin vuosisatana ja -kymmenenä asunut.

Oli kiinnostavaa kyetä tekemään haku sukunimellä, joka on selkeästi vanha suvussa kulkenut sukunimi eikä sotilas- tai talonnimi, joiden periytyminen ei välttämättä kulje suvuittain. Samalla koetan etsiä tietoa kuinka laajalle levinnyt Sairanen nimi on ja tietysti pohjimmaisena kummittelee ajatus siitä, ovatko kaikki Sairaset sukua keskenään.

Hakutuloksista tein listan, josta poistin paikkakunnat, joissa oli harvoja tapahtumia vain 1800- ja 1900-luvuilla ja jäljelle jäi oheinen lista. Listan vuosikymmen on vanhin haussa esiintullut.

Paljon paikkakuntia, mutta loppujen lopuksi ei kovin laajalla alueella. Kun tästä yllä olevasta listasta vielä poimin mukaan vain vanhimmat tiedot ja laitoin ne summittaisesti kartalle, lopputuloksena on melko pienellä alueella Itä-Suomessa ja rajan takana esiintyvä sukunimi. Aika savolaista, sanoisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s