mtDNA T1a1 Pohjanmaalla

T1a1 Kruunupyy – ylämummo onkin Evijärveltä

Muutama viikko sitten kirjoitin T1a1 haplon Kruunupyyn ylämummon jälkeläislinjoista täällä. No sinnepä putkahti virhe, jonka oikaisen saman tien. Kyse on alla olevan kuvan kolmesta vanhimmasta esiäidistä, joista vasemman puoleinen on aiemmin julkaistu ja oikealla on uusi, kirkonkirjoista tarkistettu linja.

Näyttökuva 2019-03-21 kello 15.11.04

Joskus sukututkimuksessa käy niin, ettei kaikki ole sitä mitä ensivilkaisulla näyttää. Etenkin Genin ja MyHeritagen kanssa täytyy olla kriittinen, varsinkin jos – ja yleensä kun – tiedon lähteet puuttuvat. Genin olen kokenut olevan jonkin verran luotettavampi kuin MyHeritagen ja minusta Geni on parantanut paljon luotettavuuttaan viime aikoina. Itsekin olen lisäillyt sinne lähdetietoja tutkimiini profiileihin sitä mukaa kuin olen niitä sinne tehnyt.

No nyt sitten minulle kävi vanhanaikaiset ja luultavasti tarkennuksia tulee jatkossakin. Virhe ajoittuu hetkeen, jolloin kokeilin miten näitä mtDNAn antamia äitilinjoja voisi tutkia ja etsin osumieni antamien ylämummojen ja sukupuuhun laittamien äitilinjojen tietoa voisi täydentää. Kokeilin helppona apuna Geniä ja MyHeritagea. Niin syntyi tämä virhe, jota nyt osasin lähteä tarkistamaan saamani palautteen perusteella. Tällä kertaa kaivelin kirkonkirjoja ja tuloksena Kruunupyyn haara kapeni ja Evijärven Maria Enaperän linja kasvoi. Tässä uusi linja Evijärven Enaperän Marian jälkeläiset ja Kruunupyy – sitä vielä jumppailen ja tarkistelen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s