Keltaniemi

Keltaniemi – Hietarannan pehtoori

Hietarannassa on ollut useita pehtooreita, kuulin tänään. Kenties mieleenpainuvin on ollut pehtoori Haverinen, joka palveli kenraali Aarne Sihvoa. Sihvohan oli Hietarannan isäntä 1940-60 -luvuilla ja oli sen verran nimekäs mies, että osa kunniasta ja maineesta kuului pehtoorin mukaan myös hänelle.

Pehtoori Haverinen oli röyhkeä mies. Tarina kertoo, että hän ryyppäsi ja rellesti työnantajansa laskuun ja ostipa jopa mersun laittaen Sihvon maksajaksi.

Kerran sitten emakko oli poikinut ja Sihvo kyseli pikkupossujen määrää, pehtoori oli pahoittelen ilmoittanut, että huonosti meni kun tuli vain kaksi. Todellisuudessa pehtoori oli myynyt pesueen muut porsaat omaksi hyväkseen.

Tarina ei kerro milloin ja kuinka kauan Haverinen sai Hietarannan pehtoorina huseerata, eikä sitä mitä kenraali tästä tuumaili.

Haveriselle kävi lopulta hassusti. Jostain syystä uuniin oli eksynyt vanha dynamiittipötkö joka räjähti haavoittaen Haverista. Miten sitten kävi ja loppuuko pehtoorin hommat – sitä kertoja ei tiennyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s